A mindennapok magasztos momentumai

Néhány napja, az utcán. Előttem egy 80 éves 1.30 magas nénike, szedi a vírgácsait. Feketében. Hirtelen megáll és elnyom egy ilyet: azistenfaszára, mit gyűltetek mind össze ebben a tetű városba! Kis szünet, aztán továbbmegy.

***

Nagykároly. Beszélgetés egy élemiszerboltban:

Fiatal sovány pénztároslány: Ne haragudjon 500 lejt nem tudok visszaadni.
Tahó 50 körüli csávó: Akkor én úgy fejbebaszlak, hogy rosszul leszel.

***

Tegnap. Román húsvét. A élelmiszerboltban, ahová járni szoktam nincs vásárló, az egész staff magyar, összegyűlnek a banánoknál, ott anekdotázgatnak. Egy fiatal szöszinek elmagyarázzák, hogy a fagyasztott gordonbleut nem kell kiolvasztani, stb. A szöszi így: megcsinálom neki, oszt aszongya, vigyem innét, mer olyan mint a hányás. Aszondom neki, azistenpicsája, ne edd meg!

2 válasz: “A mindennapok magasztos momentumai”

  1. inez

    Tegnap a temetőben: egy öreg néni, vasárnap délutáni foglalatosságképpen, kétrét hajolva gyomlál egy síron. Másik néni a szokásos ‘ Há kijöttél egy cseppet a temetőbe’ helyett, de ugyanerre való hangsúllyal ezt mondja:’ Azt hallottam, hogy men tudsz mozogni, de akkor jó, ha kijöttél, no.’

  2. Albert Ferenc

    A pisztolyt, géppisztolyt még nem forgatjuk olyan jól, mint mintaképeink, a nyugatiak, nem is telik még úgy rá, ezért inkább csak a filmekben csodáljuk őket, de szóhasználatukat már átvettük. Az nem kerül semmibe. Egyszóval globalizálódik és durvul a világ, már az irodalomban is csak a “kemény fiúk” boldogulhatnak.

Válasz