Ilyen szinten tematizál a nemzeti oldal – egy mai nyilatkozat

A Magyar Polgári Szövetség sepsiszéki szervezete megdöbbenéssel értesült – ha igaz a hír -, hogy Markó Béla, Verestóy Attila és Borbély László a szecuritate titkos ügynökei, közreműködő spiclii voltak. Felszólítjuk az érintetteket, hogy azonnal kérjenek bocsánatot az erdélyi magyar nemzettől, mondjanak le, s záros határidőn belül írjanak ki új választásokat. Ugyanakkor felkérjük a romániai magyar közélet fontos szereplőit, hogy határolódjanak el a szekus múlttal “jeleskedő” nemzetárulóinktól.
Gazda Zoltán, elnök

és egy másik

A szekus múlt és a magyar érdekképviselet

Amennyiben igaz, amit a fővárosi újságok szalagcímei hirdetnek az élvonalbeli magyar politikusokról, akkor egyre érthetőbbé válik az a tusványosi megállapítás, hogy az RMDSZ a romániai magyarság elvárásainak köztemetője. Tiltakozunk és elutasítjuk, hogy olyan emberek képviseljenek a parlamentben és a kormányban, akik együttműködtek a szekuritátéval! Zsarolhatóságuk magyarázatot ad az elmúlt időszak több történésére, a magyar képviselet szolgalelkű magatartására, az autonómia ügyének szabotálására és nem utolsó sorban a látványos egyéni vagyonosodásra. Ha igaznak bizonyulnak a sajtóban felmerült állítások, akkor hamisak voltak az RMDSZ politikusainak nyilatkozatai, amelyeket megválasztásuk előtt tettek írásban.
A Magyar Polgári Szövetség üdvözli a Legfelsőbb Védelmi Tanács múlt heti határozatát, mely értelmében a korábban nemzetbiztonsági okból titkosnak minősített dossziék is átvilágításra kerülhetnek, továbbra is határozottan kiáll a politikum megtisztulása és megújulása mellett. A Magyar Polgári Szövetség követeli az érintett RMDSZ politikusok távozását a közéletből!
A romániai magyarság körében elmaradt a múlttal való szembenézés. Az RMDSZ-nek szembe kell néznie vezetői múltjával és a szekus kapcsolatokkal gyanúsított befolyásos közszereplők okozta erkölcsi válsággal. Véget kell vetni az RMDSZ –t képviselő romániai magyar közéleti szereplők feddhetetlenségét bizonygató magatartásnak. A szekuritátéval való együttműködésnek nincs magyarázata!
Ismételten bizonyosságot nyert a politikai alternatíva, a választás szabadsága biztosításának szükségessége a romániai magyar választópolgárok számára.

a Magyar Polgári Szövetség Elnöksége

Egy válasz: “Ilyen szinten tematizál a nemzeti oldal – egy mai nyilatkozat”

  1. Nagy Egon

    A Nepujsag, Szabadsag, Maszol, meg a tobbi helyi partlap milyen szinten tematizal? 16 eve? Mi az hogy nemzeti oldal?

Válasz