Hogyan vezessünk Bukarestben?

Vigyázat! A szabályok nem érvényesek más európai fővárosokra, különös tekintettel a szotyiköpködésre. Első szabály: felejts el mindent, amit a sofőrsuliban tanítottak.

Megállás és állomásozás

Ott állhatsz meg, ahol akarsz, és addig, amíg akarsz, a következő feltételekkel:

a) ne legyen rendőr a közeledben

b) ha kedved van hozzá, kapcsold be a vészjelzőt. Ha nincs, csak az előző pontot vedd figyelembe. Amikor a tömegközlekedési eszközök megállójában akarsz parkolni, akkor pakold fel az autót a járdára, pont a megállóban, és vigyázz, hogy ne zavard az illető tömegközlekedési eszközt, csak a várakozó utasokat.

A parkolás

a következő szabályok szerint történik:

1) Ha van ingyenes parkoló szabad helyekkel pont az előtt az épület előtt, ahova be akarsz térni, parkolj oda. Ha nincs, alkalmazd a második pontot.

2) Ha van fizetéses parkoló szabad helyekkel pont azelőtt az épület előtt, ahova be akarsz térni, mellőzd, és alkalmazd a harmadik pontot.

3) Ha nincs parkoló vagy a második pont áll fenn, parkolj a járdára. Lehetőleg úgy, hogy széltében foglald el a járdát, mert így a gyalogosok kénytelenek leszállni az útra, vagy papírlap széllességűre zsugorodni, hogy elférjenek az autó és a fal között. Ha valamilyen okból kifolyólag nem parkolhatsz a járdán, ugorj a negyedik ponthoz.

4) Ha van hely a járda mellett parkolni, párhuzamosan a járdaszegéllyel, állj meg, és parkolj minél távolabb a járdaszegélytől. Ha lehetséges, akkor merőlegesen a járdaszegélyre, úgy, hogy az úttesten közlekedő autók úgy tudjanak megkerülni, hogy a szemböl jövő sávra hajtanak. Ha nincs már hely a járdaszegély mellett, akkor az 5. pontot vedd figyelembe.

5) Parkolj a járdaszegéllyel párhuzamosan már leparkolt autók mellé.

6) Ha nem jön össze egyik sem, akkor parkolj egy garázs bejárata elé, egy “Megállni tilos” tábla mellé, vagy bárhova máshova. Amiután leparkolsz, húzd fel a kéziféket és kapcsold be a riasztót.

Úgy állítsd be a riasztót, hogy üvöltsön minden alkalommal, amikor egy járókelő elhalad az autód mellett. A sziréna minimum 15 percig szóljon. Még jobb, ha egy csendes lakónegyedben vagy.

Elsőbbség

Bukarestben a következő típusú elsőbbségnyújtások működnek:

a) jobbkéz szabály (opcionális): csak akkor kell alkalmazni, ha te jössz jobboldalról
b) villamos elsőbbsége
c) teherautó elsőbbsége
d) taxi elsőbbsége
e) “smecher” elsőbbség. Ezt a “vágj be elé”, “pofátlanul mássz be”, “vágd el az útját”, “mi a fene, csak nem fogok itt állni egész nap” módszerek egyikével érheted el
f) a gyalogosoknak SOHA nincs elsőbbségük

Közutakon

Ha igazi bukaresti akarsz lenni, a következőkre figyelj oda:

- Jelzőlámpánál a zöld: menj nyugodtan, sárga: gyorsan, mert mindjárt piros lesz, és a piros: gyorsan, mert utolsó esélyed mielőtt a többiek is indulnának.
[...]

- Ha nem “pole position”-ben állsz a jelzőlámpánál, abban a pillanatban, amikor zöldre vált, dudálj minél hosszabban és állhatatosabban, hogy kiugraszd az előtted levő szerencsétlenkedőt. Az erőteljes dudálás erős személyiség kifejezése, úgyhogy ne habozz!

- Ha első vagy a jelzőlámpánál, és valaki rögtön rád dudál amint zöld lesz, állítsd meg a motort, szedd elő a baseballütőt (kötelező a szék alatt tartani egyet), szállj ki az autóból, menj oda hozzá és törd be az orrát.

- Éjszaka kötelező hosszúfénnyel közlekedni. A hosszúfényt használhatod nappal is, ha nagy sebességgel mész.

- Ha éjszaka közlekedsz és szemből jön egy autó hosszúfénnyel, te is kapcsold be a tied, többször egymásután. A halogénlámpák hatása mulatságos és pszichedelikus is egyben.

- A maximális sebesség közutakon egyenesen arányos a következő tényezőkkel: a bicepszeid átmérőjével (B), az autó márkájával (M), a helység négyzetével (H, községekben nagyobb), a motor erejével (K) és a közlekedő autók számával (A) (fizikus barátainknak: v=B*M*H*K^2*A)

Ha valaki előtted lassabban megy, dudálj neki, s kapcsold be a hosszúfényt: menjen haza azzal a ronccsal, úgy mozog, mint egy hulla. A dudát minél gyakrabban kell nyomni, minél idegesebben és különböző hangszínekkel. Káromkodj tiszta szívedből. Mutasd neki a középső ujjad. Előbb a bal kezed, aztán a jobbat is, Bukarestben térddel is lehet vezetni.

Ha nem tudsz káromkodni,

nem vagy sofőr. Ha nem tudsz 20 percig folyamatosan káromkodni, anélkül, hogy ismételnéd magad, nem vagy bukaresti sofőr.

Esőben vidámabb lesz a napod, ha nagy sebességgel belehajtasz a pocsolyákba, úgy, hogy minél több gyalogost spriccolsz le. Vagy egyet, de azt aztán jól. Ha a zebrán szabályosan közlekedő gyalogosokat spriccolod le, akkor bónusz jár stílusért.

– Miután kiürül az üdítős üveg, dobd ki az ablakon, ne foglaljon annyi helyet az autóban. Ugyanez érvényes cigicsikkekre, dobozokra vagy sörösüvegekre.

Egyéb tanácsok sofőröknek:

– Ha új, külföldi kocsid van, kötelező maximális hangerővel román zenét hallgatni, úgy, hogy más is hallja Blondyt és Adrian Copilul Minunet.

– Ha román autód van, dobd fel a belteret kereszttel, ikonokkal, pucér nős naptárakkal, focisták fotóival. A visszapillantó tükörre akasztott CD a stílus csúcsa. Ha drágának találod a CD-t, egy pár nagy dobókocka ugyanúgy megteszi.

Tanácsok gyalogosoknak:

– Ne használd a kukákat az utcán. A polgármesteri hivatal dolga, hogy felseperjék az utakat, s mivelhogy ők amúgyis a lábukat lógatják egész nap, ne problémázz, dobáld szét a cigicsikket, üres kólásüveget, fagyit, vagy legalább a buszjegyet (már ha annyira hülye vagy, hogy veszel).

– Végy egy marék szotyit (a bukarestiek imádják a szotyit), és edd meg az utcán vagy a parkban. A héj kiköpése egy művészet. Egy maghéjat ki lehet köpni ráérősen, nyugisan, vagy erőből, dinamikusan. Ráveheted a havereidet, hogy héjkiköpő versenyeket vagy bajnokságokat szervezzetek: távolsági, pontossági, veszélyességi (másokra köpöd a maghéjat) próba, stb….

– Ha nincs szotyid (megtörténik), köphetsz csak úgy simán. Ne felejts el harákolni előtte.

– Ha kiviszed a kutyát sétálni, győzd meg, hogy a szomszéd ajtaja elé pisiljen, és az ablaka alá, a járdára kakiljon. Ha tömbháznegyedben laksz, vedd rá, hogy pisilje le a felső szomszéd autóját, azét, amelyik eláztatott a nyáron.

– Ha egy autó a járdára parkolt (lásd parkolás, 3. pont), húzd végig a kulcsod az oldalán. Ha csak udvariasan figyelmeztetni szeretnéd, törd le, vagy legalább hajlítsd be a tükrét.

– Az utcán bárhol és bármikor át lehet menni, a trükk az, hogy behunyod a szemed.

– Közutakon mindig neked van elsőbbséged, mert az autósok amúgyis hamarabb odaérnek, mint te.

– Ha nő vagy, amikor átmész az úton a forgalom kellős közepén, tehetsz egy udvarias gesztust: szaladást mímelsz, egy pár balettlépést teszel menetirányban.

– Ha középiskolás vagy, az egyik legizgalmasabb sport a haverekkel csoportosan járkálni. Felboríthatjátok a kukákat, elgörbíthetitek a csatornákat, füttyögtethettek nők után és taslizhatjátok a véznább srácokat.

A szöveg román eredetije itt olvasható

18 válasz: “Hogyan vezessünk Bukarestben?”

  1. B

    vicces. az már kevésbé, hogy ez az ország hamarosan EU tag lesz. ez tragikus.

  2. Istvánka

    “…Éjszaka kötelező hosszúfénnyel közlekedni…”
    Magyarul van tompított és országúti, még jó, hogy nem hosszú fázist írtatok.

  3. Csillag

    Nem vicces, hanem k…ra igy van. Aki nem hiszi, menjen Bukarestbe autoval.

  4. Tibi

    Közutakon

    Ha igazi bukaresti akarsz lenni, a következőkre figyelj oda:

    - Ha nem “pole position”-ben állsz a jelzőlámpánál, abban a pillanatban, amikor zöldre vált, dudálj minél hosszabban és állhatatosabban, hogy kiugraszd az előtted levő szerencsétlenkedőt. Az erőteljes dudálás erős személyiség kifejezése, úgyhogy ne habozz!

    Ez sajnos Kolozsvárra is teljes mértékben igaz….

  5. Edmond

    Sajnos nem tudom megcáfolni a leírtakat. Magyarországiként éltem pár hónapot BUK-ban, ezért kiegészíteném:

    - ha balra kanyarodsz, imádkozz, mert jó eséllyel valaki éppen téged előz balról (velem hetente min. egyszer előfordult)
    - indexet ne használd, vagy inkább szereltesd is le (ill. parkolásnál jó. ld fent)
    - mivel az utak felén egyébként sincsenek sávok, meg ne próbálj sávban közlekedni
    - három percenként dudálj egy kicsit–
    - lehetőleg úgy parkolj le, hogy két másik autó ne tudjon tőled elindulni
    - éjszaka, ha a kocsitengelynek és ált. a felfüggesztésnek jót akarsz, ne menj számodra még ismeretlen úton
    - kereszteződésnél, ha balra mész, toljad be a verdát, amíg éred– ne zavarjon, ha keresztirányban majd leblokkolod a forgalmat (majd a rendőrök elintézik valahogy– ha már úgy sincs belső kontroll)
    - vigyázz, hol parkolsz, mert lehet, hogy valaki más ott szokott, és kész– a következményeket nem írom le

    sajnos csak ennyire volt időm,
    e.

  6. Név (Required)

    “Magyarul van tompított és országúti, még jó, hogy nem hosszú fázist írtatok”

    Istvánka, ez Erdélyben elterjedt szleng. A nem ismerése neked jelent szegénységi bizonyítványt.

  7. Kováts

    “éjszaka, ha a kocsitengelynek és ált. a felfüggesztésnek jót akarsz, ne menj számodra még ismeretlen úton”
    ezt minden rosszindulat nélkül inkább így mondanám: ha a kocsitengelynek és ált. a felfüggesztésnek jót akarsz, ne menj Romániába.

  8. hepely

    Mint verbeli bukaresti mondom, hogy nagyjabol igy van, a koltoi tulzasokat elfogadom, viszont ne feledjuk az idei nyarat kolozsvar utcain se, kiemelnem a Napoca(Jokai), Universitatii(Egyetem), es foter utkeresztezodest, ahol a taxisok mar behunyt szemmel is tudjak hanyig kell szamolni hogy a piroson atmehess… :)

  9. Vajk

    Hmmm…. Egyetértek, én is jópárszor voltam Bukarestben, de ott nem “féltem” még soha annyira, mint Konstancán… Szerintem a bukaresti stílus “light”-os a konstancai-hoz képest.

  10. keli

    Bar tavol alljon tolem, hogy a Bukarestiek kozlekedes”etikajat” vedjem, egypar megjegyzesem lenne:

    Elsobbsegadas e) Nem Bukarestiek, aki ritkan jarnak Bukarestben, meg annak szokva egy bizonyos ritmussal es vezetesi stilussal, ami nem mindig alkalmazhato Bukarestben (es most csak a teljesen johiszemu peldakra gondolok). Az hogy valaki (relative normalisan) boldogulni probal a Bukaresti forgalomban egy videkinek meg mindig egetveroen pofatlan viselkedesnek tunhet. Ugyanakkor persze nyugodtan totyog 30-al a belso savban es a szivehez kapkod, mikor jobbrol megelozik, vagy fel vannak haborodva mogotte …

    es meg egy, ejszaka hosszufeny: umm…. ez egy altalanosan bevett dolog, elsosorban orszaguton. Ha a veled szembejovo nem kapcsolja vissza, jelzel neki. “Lampazas”, “fenykurt”, vagy ahogy tetszik. Megis mit kellene csinalj, vakulj meg? Mindenkivel megesik, hogy megfeledkezik rola, szerintem ez egy egyszeru es az esetek nagyreszeben hatekony jelzes. szoval mi a kifogas?

  11. wolf

    Legfontosabb alapszabaly. vigyazz arra, hogy az elotted levovel semmi ne tortenjen miattad. A mogotted lvo pontosan ugyanezt teszi. Ez tenyleg mukodik, pedig eleinte nem hittem. Bevagasoknal, mindenutt.

  12. keli

    ja, es ha mar ilyen ugyesen forditottatok egy roman cikket (dooh csak most vettem eszre a linket), ezzel a mondattal mi lett? Nem sikerult leforditani? (gy.k. az egyetlen kihagyott bekezdes a [...] resznel)

    -Daca este coada la stop si un sir lung de masini, iti recomandam tehnica “sirului shuntat”. In acest scop, mergi pe contrasens pe toata lungimea cozii de masini, pina ajungi la stop si apoi in virtutea prioritatii de smecher (vezi si punctul anterior) reintri in coloana, pe pole position.

    segithetek:

    Ha hosszu kocsisor van a jelzolampanal, figyelmedbe ajlnjuk a “rovidrezart kocsisor” technikat. Ehhez menj vegig a kocsisor mellett a szembejovo savban, ameddig a lampahoz nem ersz, majd a “smecher” elsobbsegadas szabalyai szerint (lasd elozo pont) allj be az oszlop elejere, pole position-ba.

    (“shuntat” – tobbek kozt elektronikaban is alkalmazzak, altalaban egy by-pass, vagy megkerulo aramkor megnevezesere. A rovidrezaras nem igazi forditasa, de mondjuk eleg frappansnak tunt)

  13. allah

    probaljatok isztanbulban vagy kairoban vezetni…

  14. zip

    Vagy Nápolyban. Esetleg próbáljatok meg gyalogosnak lenni Tunéziában. A bukaresti vezetés Nápoly után kész felüdülés.

  15. kesztió

    Ha hiszitek, ha nem, az eddigi legagresszívebb, legkulturálatlanabb városi közlekedéssel Szebenben(!) találkoztam, Európa kulturális fővárosában.(!!!)
    Parol!
    Igaz, ez még 5-6 évvel ezelőtt volt, kezdő koromban…

  16. job1

    Hát, hallottam már barátaimtól, hogy ilyen a bukaresti forgalom, mint a leírtakban.
    1 éve Bécsbe tartottam, nem az autópályán. Én voltam az egyetlen, aki 100-110-el hajtott a főutakon. MIndenki max.90-el ment. Bent Bécsben hihetetlen civilizáltnak tűnt a közlekedés. Nem anyáznak, beengednek parkolni, senki sem huzza be a kéziféket. Ha nem maradt elég hely neked parkolásra, meglökheted kicsit előre a Mercedes CLK-t a kis Pandáddal, majd hátul beletolathatsz kicsit a mögötted lévő Jaguarba. Nem karcolod meg, de be is parkolsz.
    Mihelyt hazafelé tartottam, már Győrben majd guttát kaptam, úgy nyomta mindenki. Váradon már kész voltam teljesen.
    Na, de ha Rómába mennénk, hát akkor ott Bukarest 2-t látnánk, hihetetlen vad, egy ép kocsit nem látni. A 2 hónapos 407-es is valahol karcolt, vagy törött. Ez a természetes.
    Színes a világ:)))

  17. Anti

    “shuntat”- söntölés. szép magyar szó, minek ide a bájpessz? :) azert van ennek a sztorinak masik iranyobol is egy valtozata, pl. svedorszagban ha gyalogost latnak fel kilometerre az atjarotol, mar akkor megalnak, s megvarjak mit atmegy, ha egyaltalan at akart menni…

  18. Kovee'

    Naes.
    Dagatt purdek.

Válasz