Zénóka példaképet talál

Zénóka példaképet találZénóka példaképet találZénóka példaképet talál

29 válasz: “Zénóka példaképet talál”

  1. balazsaron

    Zeno, ez a strip egeszen zsenialis. Nem akarsz a Kreativ Konyhaval kozosen egy ujsagot alapitani, amiben mindenkirol szepet irunk, ha jol fizet :P

  2. kaktuszurfi

    Kicsoda Zenocska? Micsoda zseni! Es megsem lesz benne a kovetkezo kicsodamicsodaba. Csak ha megrajzolja sajat oldalat.

  3. Don

    A francba! Akkor a magyar adas is megszunik?… vagy csak elparolog

  4. dihor

    Nem értem, mi ez a sok Stanik körül felgyülő frusztráció. Hisz ha úgysem képes semminek a végére járni, és csupa félkész projekt tapad a nevéhez, nem elég büntetés az neki? Gondoljátok, boldog attól a luxusautótól és havi száz milla állami fizutól? Épp olyan frusztrált szegény, mint azok, akik szidják! Miért fáj nektek? Máskülönben a képregény kedveske.

  5. Klopfolo

    Semmi frusztráció! Csak amint anyuuuccciiii nagyon jól körülírja, nem termett Erdélyben még egy akkora szélhámos mint Stanik…
    Az erdélyi magyar újságírás legeslegsötétebb figurája, aki mégis mindig legelöl csörtet. Tény, hogy akárhányszor teszik lapátra mindig talpra áll. Ebben profi.

  6. elhasznált

    Már rég várom ezt a fajta megközelítést, compadre. Tessék folytatni, a humort nem lehet megfojtani. Mert nevetséges lesz, aki az élc és vicc ellen esetleg kikel magából.

  7. Tényleg vicces

    Még hogy nem lenne alkalmas bármilyen betöltendő tisztségre… Amikor egy lapbemutató rendezvényen valaki felvetette, hogy Stanik 1989 előtt a pártaktivisták gyorstalpaló tanfolyamát szervező Stefan Georgiu-n tanulta az újságírást, visszakérdezett: miért, hol kellett volna végezzen? Pedig a válasz egyszerű: a jobbak filológiát végeztek, a tisztességesebbek inkább valamilyen műszakit, vagy semmit…

  8. Lalikirály

    Ne feledjük: Stanik a tévénél azt a Gálfalvy elvtársat váltja, aki karrierjét azzal kezdte, hogy nyilvánosan elítélte a magyarországi 56-os „ellenforradalmat”. Miközben a forradalommal való szolidaritásuk okán az erdélyi értelmiség színe-javát meghurcolták, sokukat bebörtönöztek. Ezt nevezem személyzeti politikának!

  9. Ned Naive

    törci :) ))) nagyon tetszik, ne hagyd abba Zénóka!

  10. gezoka

    Gratulalok, ennél találóbbat ritkán olvashatunk, mert általában “magyarról jót vagy semmit”!!! (Illetve olvashattunk Hantz Péterrol nem rég, de sajnos rossz helyre írták. Az is állítólag “pontos személyleírás”):

    http://www.disputa.ro/cgi-bin/disputa/ultimatebb.cgi?/topic/10/42.html#000032

    Valóban Stanik István legendássá vált, ahogy élére állt egy projektnek, és onnan hirtelen tovább lépett. Így járt vele az Erdélyi Napló, az Ady Endre Sajtóiskola, a Krónika, az Erdélyi Riport, a Maszol stb. stb. A képlet ugyanaz: nagy mellénnyel fel a magas lóra, learatni minél többet, és váratlanul továbbállni, a következo magas lóhoz. Az RMDSZ sajtó-micsodájaként pedig tényleg láthatatlan es eredmenytelen volt. Mindig tudott helyezkedni, mindig tudta, kihez kell lojálisnak lenni. Kezdetben jól tudta használni a nagyváradi sajtó jó helyzetét, a fiatal munkatársak lendületét. Egyébként beosztottjait, leszámítva kevés rajongóját (pl. az RMDSZ-szel szimbiózisban élo Simon Juditot) soha nem vette emberszámba. Amikor még Kántor Lajos közéletileg is próbált idétlenkedni, neki nyalt be mélyen, tudván róla, hogy betegesen hiú ember. Kántornál ezzel bárki bejött, és Kántor nem egy dilettánst futatott hálából, köztük Stanikot.
    Stanik egyik pittoreszk példája a “kisebbségi biznisz” nevu szélhámosságnak. Ilyen szélhámos van még néhány, pl Magyari Nándor, Borboly Csaba, a másik oldalon Hantz Peterke, Szász Jeno stb. Kérünk róluk is képregényt!

  11. Dobó

    Lassan a testtel emberkék, nem tudjátok hogy , az a jó és megfelelő a mai politikai deontológia szerint aki hajlékony mint a nád és ragadós mint a méz!?A Stanik bácsi az ideális választás, nem tudjátok hogy a kéz kezet mos, dzsentrivilágba híressé vált szokás a mi napjainkban a túlélést jelenti és azt hogy, amiatt hogy nemtudommelyik szenátort állítólag nemtudomhogyan átfűrészelte (metafórikusan mondva) az egy erényt jelképez egyesek szemében és ez az amiért most Ő a nagy Ö ott van ahol van és kész új projectekbe kezdenni, pionír hévvel és kedvel, mit számít az, hogy nem fejezett be semmit, na meg sőt az, hogy elszúrt mindent, na ti rosszak adjatok már egy esélyt neki hátha most talán nem sikerül neki az amit eltervezett!!.
    Ma az az igazi és menő aki elvben mindent elkezd és semmit sem fejez be, de addig eljutt amig a summát be kell vasalni valamiért és valakitől.
    Dehát, ugye nekünk kissebségieknek van érdekképviseletünk és ők mindent tudnak és mindenhez értenek, de…….

  12. ménrót

    Stanikistván már istvánka korától tud nyalni (persze, nem fagyit). S mindezt úgy, hogy közben kitudja mondani:sa traiti, s a fejével bólogat. Az utóbbi elődjétől, Gálfalvitól leste el.

  13. ménrót

    Moderálás: Stanikistván bácsi, az Stanikistvánbácsi. Kinek példakép, kinek nem.

  14. kukucsi

    Ott van Salamon Márton László is, aki a Szabadságnál olyan baloldali volt, hogy ihaj, a Krónikánál Bayer Zsolttól kérdezte meg, “ugye, nem tetszik antiszemita lenni”, az ÚMSZ-nél meg a tévé valamije és Basescu kérlelhetetlen bírálója. Príma képregénytéma!
    Bár Stanikkal mégsem veheti fel a versenyt. Határozottan beszélni, mint egy óbester, semmit nem mondani, mint egy reklámfőnök, a nyelvcsapos nyalás bajnoka lenni és sokak bizalmát szopogatni – ez tényleg unikális.

  15. Stanik István

    Nem lep meg, hogy a Transindex képregényben negatív példaképként örökíti meg személyemet, hiszen jól ismerem a kiadói politikáját: „tegyünk úgy, mintha mindenkinek (beleértve az RMDSZ-t is) kíméletlen kritikusai lennénk, de vigyázzunk azért, hogy csak azokba rúgjunk bele nagyon, akik nem tudják visszaadni. Ha mégis túllőnénk a célon, legfeljebb futtatjuk egy kicsit Kelemen Hunort és – egye fene –, szervezünk egy Béla napot.” Elvégre a kritikának is van határa, csak a rövidlátó klikkelő nem látja, ott van, ahol már nem jön a lóvé Médiabefutóra, elnöki honlapra, (a többit majd az emlékirataimban).
    Meglep, hogy eddig még csak 14 ellenségem szólt hozzá a különben elég közhelyes ötletre épülő és nem igazán szellemes sztorihoz. Az elmúlt 17 évben ennél sokkal több emberről írtam, közöltem rosszat, sokkal több dilettáns újságírót utasítottam vissza, sértettem meg, rúgtam ki. Hozzászólhatna akár 114 névtelen szardobáló, akkor sem dőlnék kardomba, mert én még úgy szocializálódtam, hogy álnéven csak a besúgók alakítják a közvéleményt.
    Nem lep meg, hogy a szöveg alulról súrolja a jereváni rádió tényszerűségét, hiszen közismert, hogy a Transindex szerkesztőit és egyes hozzászólóit a tények nem igen zavarják. Tudom a jelszót: az igazság kiderítése macerás és nagyon uncsi, a „filing” a fontos!
    Az igazság pedig akkor is létezik, ha nem veszünk tudomást róla, ebben az esetben a következő: most, hogy kilépek a Scripta Kiadóból, az elmúlt 11 év mérlegét megvonva kiderül, hogy ezen a vállalkozáson egy kétszobás blokklakás árát (ma kb. 40-50 ezer eurót érne) nem kerestem, hanem buktam. Ugyanis a Scriptát úgy alapítottuk feleségemmel, hogy eladtuk lakásunkat, albérletbe költöztünk, de az árából lett iroda, bútor, számítógép, szoftver, autó és az Erdélyi Magyar Ki Kicsoda beindítása… Később jött Verestóy pénze és az egyéb finanszírozás: amiből lapok jöttek létre, értékek születtek, ebből élt több tucat újságíró, szerző, nyomda, természetesen én is. De most csak egy papírom marad arról, hogy nincsenek követeléseim a kiadótól és a kiadónak sincs velem szemben. Hát ennyit a nagy bizniszről! Amim van (a vagyonnyilatkozatom nemsokára fenn lesz a tévé honlapján), azt sajtón kívüli vállalkozásból kerestem. Ami a befejezetlen projekteket illeti, én úgy gondolom, egy terv akkor fejeződik be, amikor megvalósul, amikor már nélkülem is működik. Ha jól tudom, a Sajtókollégium, a Bihari napló, az Erdélyi napló, a Krónika, az Erdélyi Riport, az Új Magyar Szó még működik. Az pedig, hogy ezeknek a projekteknek az alakulása, sikere kizárólag csak tőlem függött volna, átlátszó csúsztatás. Mert szép ugyan a koncepció, de végül, „aki fizet, az pityegtet”. Ha valakit érdekel, miért nem döglöttem bele sok projektem közül legalább az egyikbe, szívesen elmesélem. És azt is, hogy mennyi esélye van annak, aki az RMDSZ kommunikációján dolgozik. Mindenképpen hálás vagyok a Transindexnek, hogy tudatosította bennem, nekem legalább voltak ma is működő projektjeim. Talán egy másik képregényben azokról is olvashatok, akik többet és sikeresebbet vittek végbe a romániai magyar sajtóban.
    Mielőtt még valaki meg akarna fúrni, jelzem, hogy jelenlegi állásomat a rádiónál versenyvizsgával foglaltam el, másfél éve bárki megpályázhatta volna. A százmilla szép kerek szám ugyan, kár hogy csak legenda. Az 500 eurós bukaresti albérletem viszont valós havi költség.
    És fejeződjön be ez a hozzászólás úgy, hogy titokzatos homályban hagyja, hogy én vertem-e át Verestóyt vagy ő engemet. Annyit elárulhatok, hogy a válasz minimum kétesélyes. Szerinted?

  16. kukk

    vicces ez a stanik… vagy inkább szégyentelen, “tupeist”, mint mindig, es most sem hazudtolja meg magát… versenyvizsgával nyert főszerkesztői állást a közszolgálati rádió nemzetiségi adóinál úgy, hogy életében a rádiós műfajjal nem foglalkozott… jut eszembe, a német adást hogyan vezeti? a német nyelvtudás nem volt kizáró feltétel a versenyvizsgán?… ja és persze másfél év alatt nem akadt senki más, aki bevállalná a havi hatvanegynéhány költségvetési milkót… :) ))) úgysem hisz már neki senki… csak tudnám, mivel vannak úgy elkötelezve neki markóék, hogy még egyszer utoljára (?) a hóna alá nyúltak… dehogy egyszer, kétszer, a tévéhez is őt nyomták be… égetik vele az egész erdélyi magyar sajtós társadalmat… tisztelt eremdeesz, múre, bárki, szabaditsanak már meg tőle egyszer s mindenkorra…

  17. slajmipista

    Na most aztán úgy megmondta nekünk István bácsi, hogy a szavunk is elakadt.
    Másfelől megközelítve a dolgot: GROTESZK
    Stanik István mindig híres volt a felületességéről es beképzeltségéről. Az eltelt 17 évben sokkal több dilettáns újságírót utasítottál vissza, sértettél meg, rúgtál ki… ezekről természetesen Te és csakis Te döntötted el, hogy nem felelnek meg a követelményeknek, másnak ugyanis nem lehet szava. Több közülük olvasott napi és hetilapoknál dolgozik azóta (is), persze olyan emberek felügyelete alatt, akiknél nem divat a csontig nyalás. Akik pedig tényleg nem tudtak ujságot írni, azokon mutattad meg mekkora nagylegény vagy… lehet a dolgokat emberségesen is. Másoknál működik.
    A magas lóról pedig addig jó leszállni, amig nem fejjel lefele jön le az ember, mert a leszólásod igen arrogáns. Ez másoknál is előfordul (lásd Havas Henrik), csak ő már annyi mindent letett az asztalra, hogy Neked 3 élet is kevés lenne hozzá. Igaz neki is kevés maradt még hátra ahhoz, hogy a te nagyképűségedet lekörözze. Jah… és ő legalább tudja kiről beszél, mert sokan emlékeznek még a volt sajtókollégisták közül arra, hogy fuldoklott a banda a röhögéstől mikor Te Rákóczi LAJOS volt Bihar megyei parlamenti képviselőt csak és kizárólag Rákóczi Ferencként emlegettél több figyelmeztetés után is…

  18. Parlament

    Begurulni veszélyes, mert következményekkel jár, kedves Stanik úr. Ezek után, hogy tisztelt Stanik úr Verestóyt, volt gazdáját ugatta itt meg, az szenátor által pénzelt lapindítások-érdem után még három dolgot el fog nagyon gyorsan veszíteni: a scripta Saab-ját, a Scripta leltárán lévő laptopot és a széles képernyőjű tévét.

    Különben a képregényt mindannyian élveztük, kinyomtatva terjedt a Parlamentben.

  19. Bluci

    Oszinten sajnalnam Verestoyt ha odaig kellett volna jusson, hogy a Stanik Istvan fele embereket kellene atvernie ahhoz, hogy penzt csinaljon :) ))))

  20. fabat

    A képregény aranyos. Egyébként Bukarest nem ér meg egy 500 euros albérletet, forró, piszkos és szar város. El kell költözni vidékre! Rengeteg remek, olcsó tanya várja, hogy valaki végre belakja.

  21. Lali

    Nem jó ötlet a tanya. Ott értened is kell valamihez, hogy megélj.

  22. Stanikvajkulj világ!

    Azt hittem, hogy Don vicces – mint Zénócska –, amikor azt írta, hogy

    „A francba! Akkor a magyar adás is megszűnik?… vagy csak elpárolog…”
    Csak vátesz volt. Satnikistván bácsi mától megszüntete a bukaresti rádió magyar adásában az erdélyi tudósításokat!
    Hugo Boss, mint rádió vezetőtanácsi tag, meg tudja állítani Stanikistván bácsit?
    Markó elnök úr, meddig az eddig és netovább?
    Következik az RTV magyar adása? Például megszünteti Stanikistván bácsi a magyar nyelvű híradót a magyar adásban és tapasznyalók kórusmuzsikáját közli?

  23. fabat

    A liliomok se fonnak meg szőnek…Megaztán ott vannak a szorgos mormoták a milkatej-ágazatban, talán majd azok segítenek! Ember küzdj és hízva-hízzál!

  24. Buki

    Kedves fabat es kedves Lali! Kisse eltavolodtatok az eredeti tematol… Indiszkret kerdes: mennyit idot laktatok/eltetek Bukarestben? Azt szeretem a legjobban, amikor a videkiek kezdik: “Bukarestben mindenki cigany”, meg “nem dolgozik senki”. Kulonben is: De gustibus non disputandum.
    Egyebkent Stanikot illetoen… ideje mar kisse felzavarni ezeket a zavaros vizeket, ahol a hozza hasonlo opportunistak nyugodtan halaszhatnak nemcsak buntetlenul, hanem oriasi haszonnal is! Es nem kell sajnalni az 500 euros lakberert, mert: 1. olcsobban is lehet talalni, 2. addig, amig nem sajat zsebbol fizet, hanem a Scripta (vagy nevezzuk ahogy akarjuk a penzforrast) elszamolja…

  25. kukkolo

    Sajnos azt kell mondanom, hogy a Marko-fele kontraszelekcio mukodik Stanik eseteben is. Marko ugy latszik csak tehetsegtelenekkel es szelhamosokkal korulveve erzi jol magat. Kar, mert volna alternativa… Aztan igy ne csodalkozzon Marko, ha a legkozelebbi emberei is elfordulnak tole lassan, es uj szeleket varnak az RMDSZ-ben, egyre turelmetlenebbul. Legyen eleg a lejart szavatossagu emberekbol, uj arcokat akarunk!!! Szelhamos stanikok es tehetsegtelen lakajok kimeljenek!

  26. margy69

    Érdekes fijjú ez a Stanik, amikor azokat a lapokat sorolja fel, amelyekből idejében kiszállt ahhoz, h azok ne menjenek csődbe. És bónuszként bedobja az Adyt is. Röhögnöm kell … Stanik István úr! Miért nem tett említést az Ifjúsági Fórumról, pölö, amit átkeresztelt Ifi Fórum néven sikeresen csődbe is vitt? Becsődöltetett egy rommagyar ifjúsági lapot, s bár a Tinivár próbál, próbálkozik nem tudja betölteni a “zűrt”. Stanik István “úr”! Tudja ki végzett újságírást a Gyurka Pistán, anno az újságírók közül? Akiket vagy köteleztek rá, hivatali státuszukból adódóan, vagy pedig háztartási kisgépek szerelőkből lettek újságírók (példa van, az Ön régi ismerőse a Bihar megyével szomszédos megyéből, úgy a magyar határ felé), akiknek kellett valamilyen “humán” profilú végzettség. Jobb érzésű emberek messziről elkerültek a Gyurkapistát, ez természetesen nem vonatkozik Önre.

  27. margy69

    A félreértések elkerülése végett, semmi közöm az említett rommagyar ifjúsági lap szerkesztőgárdájához, csak egyszerűen felfordul a gyomrom, amikor álszent pofázással megpróbálnak hülyének nézbűni.
    Mellesleg + 1 jó tanács. Bukarestben jóval 500 euró alatt is lehet albérletet találni, s még csak nem is a metróvégállomások lakótelepein. Tapasztalat….

  28. nana

    Még a végén kiderül, hogy csak a Transindex “tiszta”, vagy ahogy Bukarestben mondanák: “nici…….n-a mancat, nici gura nu-i miroase”. Mindenképpen egészségesebb lenne a jóérzés határain belül maradni. Nem Stanik Istvánt szeretném itt védelmezni, viszont ennek a hozzászólás-sorozatnak nagyon frusztráció szaga van. Kíváncsi lennék, hogy a hozzászólók közül hányan mernék Staniknak szemtől szembe elmondani a véleményüket.
    Ami az 500 eurós albérletet illeti, elmondhatom, hogy akinek minimális komfortigénye van, az sajnos ennyi pénzt lazán rá kell szánjon. Lehet persze 200 euróért is lakni bogarak és más állatfajták társaságában. De a bármilyen fajta igényességről lehet nem ezen a fórum kellene beszélni.

  29. Buki

    Kedves nana, valoban a lakasigenyekrol nem itt kellene beszelni (de 350 euroert mar nagyon jo, 3 szobas lakast talalni-es nem minimalis komforttal… 8 ev tapasztalata…), de probaltal Te valaha Stanikkal szoba allni??? Addig, amig azt mondod, amit szeret hallani, semmi gond. Egyebkent meg sem hall, lepereg rola. Nem beszelve a gunyolodasarol es a ronda, szappanra es drotkefere varo szajarol…

Válasz