A mai termés: palást, híresztelés és kommunikáció

Végre vége az uborkaszezonnak, jön a murokszezon. Bemelegítésül néhány szösszenet a mai (vagy hányadika is van ma?) közleményekből, nyilatkozatokból.

Önmagunk megtagadása

„Egyes téves híresztelésekkel ellentétben, a Királyhágómelléki Református Egyházkerület reprezentatív küldöttséggel képviseltette magát a 2007. szeptember 4−9-én, Nagyszebenben megrendezett III. Európai Ökumenikus Nagygyűlésen” – kezdődik a KREK szeptember 10-i keltezésű nyilatkozata, amelyet a Nyilatkozat-Szeben szept11.doc nevű fájlban küldtek ki.

A KREK korábban azt állította, hogy bojkottálni fogja a nagygyűlést, az újságírók meg voltak annyira naivak, hogy bíztak a szervezet szavahihetőségében. Pedig nem kellett volna, most erre figyelmeztet a KREK is, amely tévesnek nevezi a saját korábbi álláspontját, híresztelésnek a saját kijelentéseit.

Túl sok alany

„Mindent egybevetve, Tőkés László ezúton is határozottan visszautasítja az RMDSZ vezetőségének a szánalmas és demagóg manipulációs kísérleteit. Felelősség-áthárító kommunikációja arra az ókori tanmesére emlékeztet, melyben a víz felső folyásánál álló farkas a lejjebb álló bárányt vádolja meg a víz felzavarásával.” (az EMNT Tájékoztatási Szolgálatának közleménye, szeptember 11.)

Most Tőkés vagy az RMDSZ vezetőségének felelősség-áthárító kommunikációjáról beszél az EMNT? A szöveg szerkezete alapján inkább Tőkéséről.

No comment

„Felszólítjuk egyben a Tőkés László püspök úr palástja mögé álló önjelölt politikusokat, hogy rögvest bújjanak elő, hagyják abba az RMDSZ elleni rágalomhadjáratot, tartsanak önvizsgálatot, és mérkőzzenek meg a választók bizalmáért. A palást mögül az EMI hangján kikiabálni meglehetősen gyáva jellemre vall, s ha már mindenképp meg akarják menteni nemzetünket, akkor azt egyenes gerinccel tegyék.” (a MIÉRT elnökségének közleménye, szeptember 11.)

Egy válasz: “A mai termés: palást, híresztelés és kommunikáció”

  1. KSZ

    Itt olvasható az EMI reakciója a “no commentre”. Rég nevettem ilyen jót. Gratula fiúk!

    http://www.erdely.ma/lazitas.php?id=27796

    Amúgy ellenzéki oldalon nevével szokta majdmindenki vállalni írásait. Csak elég szétnézni a blogokban.

Válasz