Ellenállt a gonosz szándéknak és a viharnak a Szabadság téri zászló

A vasárnapi orkánerejű szél komolyan próbára tette az Ereklyés Országzászló helyén álló zászlótartó piramist, de az ellenállt a gonosz emberi szándékkal tetőzött természeti erőnek.

A sátorvászonnal borított, négy méter magas piramis közepén álló, tízméteres árbocon nemzeti zászlót lenget a szél Budapesten a Szabadság téren. A négy merevítő kötél egyikét ugyan szemmel láthatóan emberi kéz oldotta ki, az alighanem balesetet provokálni akaró szándék azonban meghiúsult. Az egykori Ereklyés Országzászló törvénytelen lebontását, illetve annak visszaállítását hirdető-kérő építmény állva maradt.

A Magyarok Világszövetsége 2006. február 6-án jelölte meg a Szabadság téren az 1945. februárjában törvénytelenül elbontott Ereklyés Országzászló helyét, majd később, a Magyar Függetlenség Napján felállította a mostani piramist, melynek neve Ereklyés Nemzetzászló Jel. Ezt MVSZ addig kívánja ott tartani, amíg az V. kerület önkormányzata véget nem vet a több mint hatvan éve fennálló törvénytelenségnek, és helyre nem állítja az Ereklyés Országzászlót.

Budapest, 2008. január 28.

MVSZ Sajtószolgálat

3 válasz: “Ellenállt a gonosz szándéknak és a viharnak a Szabadság téri zászló”

  1. Kasper G.

    S akkor?

  2. Zászlós

    Akkor visszakerül a helyére az Ereklyés Országzászló!

  3. kordon

    Na hála istennek! Egy frászban voltam az egész vihar alatt.

Válasz