A résztvevőket megnyitották

Hurráoptimizmus, enyhén morbid neobürokratizmus és a határon túliság átértelmezése az ifjú farkasok közleményében. Szeretjük az ügybuzgó középiskolásokat, mert nyáron sem pihennek, és az olyan sajtóközleményeket, amelyekben nemcsak a standard, unalmas helyesírási hibákat kell kijavítani, mégsem derül ki belőlük, miről is van szó.

Kedvenc részleteinket vastagított betűvel emeltük ki. Indzsoj.

“Őszi lendület a diákság körébe
Határon túli magyar diákokat segíti a Makosz!

Tizenhárom megye képviselői vettek részt a Romániai Magyar Középiskolások Szövetségének (MAKOSZ) őszi Megyei Konzultatív Tanácsülésén Szamosújvárt. A résztvevőket Borzási Sarolta, a Kolozs Megyei Magyar Diáktanács elnöke, Rés Konrád az MKT főszervezője és Vetési Imola a MAKOSZ ügyvezető elnöke nyitotta meg.
A rendezvényen a MAKOSZ elnökség, illetve a megyei szervezetek beszámoltak az utóbbi fél év történéseiről, rendezvényeiről. Az ügyvezető elnök szavaiból kiderült, hogy a MAKOSZ, illetve tagszervezetei az utóbbi fél évben több ezer diákot mozgattak meg rendezvényeiken keresztül. A MAKOSZ nyáron sem pihent, mert Neumann Informatikai Tábort, Diákönkormányzati Szabadegyetemet szervezett, illetve a Félszigeten külön MAKOSZ sátrat tartott fent.
„Jó érzéssel tölt el az, hogy a Makosz oda jutott szakmailag, hogy segíteni tud a felvidéki magyar diákságnak.” – nyilatkozta Talpas Botond a Makosz külügyekért felelős alelnöke, akitől megtudtuk, hogy a nyári XIV. Diákönkormányzati Szabadegyetemen három felvidéki diák vett részt. A két történelmi régió együttműködését a felvidéki egyetemisták szövetsége a Diákháló segítette.
A nap második felében a MAKOSZ létrehozta új munkacsoportjait, amelyek az elnökség munkáját fogják segíteni, illetve projektjeivel élénkíteni fogják a szervezet tevékenységét. A négy munkacsoport a következő: PR munkacsoport, Szórvány munkacsoport, esélyegyenlőségi munkacsoport és tanügyi munkacsoport.
A megyei vezetők kidolgozták a munkacsopotok célját, felépítését, működési elveit illeve három-három projektet a saját szakterületükön belül.
A munkacsoportok hazatérve sem szűnnek meg, már az ősz folyamán elkezdik a projektek életbeléptetését.
.

MAKOSZ Sajóiroda”

2 válasz: “A résztvevőket megnyitották”

  1. Csali

    Nagy ötlet volt ezt itt így! Könnyű egy tizenévest basztatni, kedves Tolera… persze azt nem látjuk, hogy van megye, ahol a magyar tanácselnök nem helyesen írni! – fogalmazni sem tud. Vagy ez az iromány éppen azt a célt szolgálja, hogy nyílvánossá tegye kikből lesznek az RMDSZ (vagy UDMR) csúcsvezetői? Kikre fogunk/fognak szavazni??? Köszi ;) Ezt eddig is tudtuk!

  2. KA

    Még egy “kedvenc részlet”:

    “SAJÓiroda”
    :) )

Válasz