Kelemen Ata esete a vírusmarketinggel

A választási kampány kezdetével gombamód szaporodnak a politikus-honlapok. Ma már az is csináltat ilyet magának, aki még mindig a titkárnőjének diktál, vagy a telefonját kinyomja ahelyett, hogy felvenné.

A honlapok tartalma, designja és kivitelezése meglehetősen változatos, de tény, hogy vannak egészen ötletes megoldások: az alábbi oldalak amúgy funkció nélküli zöld/kék pókháló-hátteréhez például kifejezetten passzol az avast!-üzenet, miszerint az oldal egy trójai vírust rejt.

Már Brassai Zsombornak sem áll rosszul a víruska – figyeljük meg, micsoda kontrasztban áll a nyugodt kék szeme és a dinamizmust sugalló sárga-fekete figyelmeztető jelzés plussz a szirénázó hang, ojjé! –, de mégiscsak Kelemen Atánál az igazi a hatás: karizmatikus félprofilját határozottan kiemeli, tíz évvel fiatalítja ez a kis üzenet. Mit üzenet, szépségflastrom.

Javasolok egy kis játékot is, az oldalak adatforgalmának növelésére: ha valakinek megvan, tegye közzé a rendszergazda telefonszámát, majd naponta minél többen hívjuk fel, hogy nézze meg, nem-e vírusosak újból az oldalak.

2 válasz: “Kelemen Ata esete a vírusmarketinggel”

  1. KSz

    Korodi Atát is feldobja egy druzsba!

    http://ksz77.wordpress.com/2008/11/06/czar-dijnyertes-plakatja-korodi-attila-a-mi-emberunk/

  2. mf

    ez még semmi.
    ajánlom a wéwéwépontmarkobelapontro honlapot figyelmedbe.

Válasz