Piknikezés Ceauşescu és Iliescu elvtársakkal

Szinyei Merse Pál a Majális című festményén próbálta visszaadni a tavaszi ünnep meghittségét, fennköltségét és nyugalmát. Kedves Mersénk, jó kis próbálkozás volt, de nem az igazi. Értékeljük ugyan az igyekezetet, de az alább következő, sajnos imseretlen szerzőtől származó piknikezős fotósorozat messze lekörözött. Ráadásul kordokumentumnak sem utolsó.

Micsoda önfeledt boldogság, elvtársias szeretet és szocialista mámor árad eme műalkotásokból! Az ifjú Ion Iliescu elvtárs csak ingujjra vetkőzve volt képes szocialista nemzetünk nagy ünnepén előtörő érzelmeit kordában tartani. És az ünnepre való tekintettel dicső pártfőtitkárunk is hajlandó volt elnézni ezt neki, de csak neki!

iliescu1

Aki nem pártfőtitkár vagy KISZ-vezető, azért az az ünneplésre való tekintettel mégiscsak tartsa magát erkölcsös öltözködési szokásainkhoz, és még véletlenül se jusson eszébe, hogy a kor szocialista férfiszépség-ideáljához nélkülözhetetlen, műszálas zakójától megváljon! Készruhagyáraink nem hiába teljesítették túl 150%-kal a termelési tervet!

iliescu2

De hiába érzi magát kivételezettnek Iliescu elvtárs, a szocializmus szellemében igenis egyforma jogok járnak mindannyiunknak: Ceauşescu elvtársat mindenki kihívhatja karikázni, akit erre pártfőtitkárunk alkalmasnak ítél meg, és minden elvtárs (ó, ti igaszságos szocialista eszmék) kivétel nélkül kisebb karikával dobhat, mint hőn szeretett vezérünk.

iliescu2a

iliescu3

5 válasz: “Piknikezés Ceauşescu és Iliescu elvtársakkal”

  1. Anoraknophobia

    Illene feltuntetni a fotok szarmazasi helyet, nem az olvasok, hanem az eloirasok miatt. Engem tenyleg nem zavar de site-on kihangsulyozzak ezt a dolgot. Udv

  2. varga

    bájosak. de Iliescuról ez azért nem újdonság. Nen tudnál, Zénó, például Sütő és Ceausescu közös medveleséről néhány fotót előkeriteni? Vagy olyanról, akit nem is tudnék ajánlani?

  3. Aszgard

    Kár, hogy ezek a fotók 90-ben nem lettek kiplakátolva itt-ott. Mondjuk Marosvásárhelyen. Persze nem okoztak nagy meglepetést, de elnézegetnék még pár ilyen “kis meglepetést”, ha még van a tarsolyotokban. Más is örülne neki. Pár Vadim Tudoros képet kérhetnék az átkosból? Mondjuk mikor épp költ, vagy szaval, vagy amikor valagatnyal?

  4. Tünde

    Be jóó :) ))

  5. Tóth István

    A cikk vajon mit kíván elérni? Csak nem azt,hogy a mai szocialistákról lerántsa a leplet? Vagy netán azokat akarja ,de azt nagyon,hogy a kész ruhákat viselők mekkora baromi műveletlen állatok? Vagy netán azt,hogy a mai magyar baloldalt a korábbi román vezetőkhöz hasonlítva jól lejárassa? Barátaim ez előtt 60 vagy 40 évvel kellett volna korábban születni vagy legalább észre térni.Ezek a múlt béli figurák nem a ma legyőzni való ellenség!! Akkoriban kellett volna ilyen “bátran harcolni”.Ma új ellenfelek vannak,akik már BOSS és Armani öltönyben járnak ,akár jobbos,akár balos a fazon!! Akkor ha maguknak nem is tetszik amit mondok ez a szöveg csak szimpla uszítás a jelenlegi politikai elit ellen.

Válasz