Csíksomlyó 2009: ezt importáljuk Magyarországról – no comment alapon

Részlet Bábel Balázs kalocsa-kecskeméti érsek-metropolita ünnepi prédikációjából:

Mindenhova beszivárog az új kór, a “gender program”, hogy mindenki döntse el szabadon, hogy férfi-e vagy nő, homoszexuális, transzszexuális, transzvesztita vagy heteroszexuális. Mindegy, döntse el szabadon. Aztán, ha ez sem elég, először az enyhe kábítószereket ajánljuk nekik, aztán a nehezebbeket, hiszen ez jövedelmet hozhat az államnak. Eddig mindig azért tudtunk felemelkedni, mert többen születtek, mint meghaltak. Mára megfordult ez a rend. Föl kell ébrednünk, mert a családokat, fiataljainkat tudatosan rontják meg, kihaló nemzet leszünk, s majd “más hon áll a négy folyó partjára, más szózat, máskeblű nép”.

17 válasz: “Csíksomlyó 2009: ezt importáljuk Magyarországról – no comment alapon”

  1. bence

    Feltételezem egy amúgy is konzervatív beállítottságú egyház, nem éppen fiatal képviselőjétől nem meglepő az ilyesmi. Persz mondhatta volna szofisztikáltabban is pl, hogy a szabadság nem egyenlő a szabadossággal, vagy, hogy a klasszikus értékrenddel, társadalmi sémákkal szembefordulni nem vezet autómatikusan értékteremtéshez, hanem inkább degradációhoz.
    Fejtsd ki mi a konkrét bajod ezzel…

  2. NAPHOLD

    Amig Csiksomlyót hétköznapokon is nagyon sokan felkeresik,addig nem lehet nagy a baj ! És nagyon sok fiatal jön a Babbamáriához! De azt szeretném megérni,hogy politikusaink zarándokként érkezzenek,nem az első sorokba a kamerák fényébe fürödve üldögéljenek! Nem birják ki a szentmisét lábonállva ? A csángó , felcsiki vagy máshonnan gyalog zarándokoló idős emberek előtt szégyenleném magam a kiváltságos helyen leülni…! De ők egyenlőbbek akarnak lenni…még ilyen szent helyen is…!Csak szerintük jó kampányfogás…mert az egyszerű magyar ember átlát a szitán…!Ettől csak undorodni lehet !

  3. Tóth István

    Mert,ha mindezt amit fel tetszett sorolni titokban,WC-ben,más rejtekhelyen tennék,és a törvény ismét visszatérne súlyos büntetésükre akkor nem lehetne ilyen nyíltan fellépni ellene. A MAGYAR nem ezek miatt fogy!!A magyar azért fogy,mert a balfácán,rosszindulatú,egymásra vicsorgó ,ostoba egocentrikus politikusoknak nevezett bűnbanda ,és az gazdasági elitnek nevezett kriminál-burzsoázia az országot évtizedek óta bizonytalanságban tartja és ehhez segítséget kap az egyházaktól is.A meggazdagodottak nem az országot fejlesztik,hanem saját gazdagságuk fitogtatásával és a luxus fogyasztásukkal egyre jobban élezik a társadalmi feszültséget. Az egyházak próbálják a jóra,a szeretetre irányítani ezt a réteget,hogy legyenek Jézushoz hasonlóan szerények és önfeláldozóak.Ne hivalkodjanak vagyonukkal. Felelősen végezzék a rájuk háruló feladatokat az ország vezetésében,amelyre eddig képtelenek voltak.Az anyák nem pénzért szülik a gyermekeket tisztelendő uram! Az anyáknak az a természetük,hogy utódokat nemzenek és nevelnek.

  4. Astalavista

    Hááát… no comment.

  5. Kukker

    És ?! Nincs igaza ?
    Vagy a nagy szép liberalizmusban nem ez folyik. De mit várjunk az …indextől? Csíksomlyóval mindig lehetett “mocskolódni “. És persze ha lehet akkor szégyeljük is mert MAGYAR és NEMZETI. És akkor fasiszta is.
    Ámen !!!

  6. Tesza

    Naiv ketfelebeszed!?

  7. Mate Emese

    Nem inkabb az emberek onallo gondolkozasat veszik el ?! AGYMOSAS

  8. Ianovits

    Ez nagyon visszataszító! Csodálkozik az egyház, hogy tömegével veszíti a híveket?
    Az International Herald Tribune című napilap szerint az utóbbi időben “a katolicizmus kétségtelenül nagyon mérges hangon támadja mindazt, amit liberális EU-nak tekint”.

  9. Tolgyes

    Jo is, hogy “nocommenteled”, mert az igazsagok kimondasaval nincs amit kezdened. De tudod mit? Mond ra az ersekre, hogy antiszemita, neonaci homofob, s kesz. Ezzel a magad reszerol el is intezted. Nektek ennyiben szokott kimerulni az ervrendszeretek.

  10. egyemberke

    Balfekek hada. Kozolnem a szovegosszefuggest, amiben elhangzott. A csaladrol es a fennmaradasrol volt szo. Ezek hangoztak el a fent idezettek elott:
    “S milyen fájdalmunk van még az erkölcsi válságban? Hogy az emberiség őssejtjét, a családot rombolják. Minden más együttélést fel akarnak emelni a család rangjára, miközben a családok támogatása csökken. Növekszik az abortuszé. Még a prostituáltak is kapnak újabban állami támogatást. De a családok helyzete egyre inkább megnehezedik. A maradék ifjúságot pedig megrontják. Még sokan nem tudják, de majd tudni fogják,…” (erdely.ma)

    Nekem ugyan semmi bajom veluk, de szerintetek talan a homoszexuaisok, transzszexualisok, transzvesztitak a jovo? Majd ok fogjak tovabb vinni a magayrasagot, a magyar nemzetet? HIszen meg utodot sem tudnak viagra hozni. Akkor meg? Meeghogy visszataszito… Hat a nemzetunknek a fennmaradasban nem ok jelentik az alapot. S mivel epp errol volt szo a fennmaradasrol, s magyarsag tuleleserol, igy az erseknek igaza van. Vagy talan drogos szulo szulje meg es nevelje drogfelhoben a gyermekeit? Ez volna a jovo? Meg egyenlore csak a nagyobb varosokban elterjedtek a drogok, de ha legalizaljak, akkor mi lesz langeszek?? Csak ennyit szerettem volna.

  11. egyemberke

    S jaaa meg par dolog. Miiiilyen onallo gondolkodas???? hogy drogozhassanak?? Hogy tuladagolhassak magukat es meghalhassanak?? Hogy lopjanak a drogadagert??? Vagy hogy prostitualtal legyenek es nemi betegsegben halljanaj me? vagy melyik onalllo gondolatra celoztal?

  12. Mr Proper

    blá-blá-blá-blá. jó látni hogy megszületett a transindex erkölcs-csőszdéje.
    no comment alapon…
    amugy járj gyakrabban templomba, itt is ez megy, nem importálja senki :) )

  13. Donoter

    A liberális szemléletmód többek között a jó felkészültségű emberek körében dívik. Pont e miatt megmagyarázhatatlan, hogy miért Ők azok kik a hamisan értelmezett egyenjogúság, esélyegyenlőség, másság égisze alatt karolnak fel egy a társadalomra nézve káros de sajnos divatossá vált szokásrendet. Semmi bajom a homokosokkal, a könnyűdrogosokkal, leszbikusokkal addig amíg ezt „négy fal” közt saját szórakoztatásukra teszik. Lelkük rajta. De abban a pillanatban mikor ezzel kérkednek és társadalmi elismertséget követelnek, mint a társadalom ezen tulajdonságokkal nem rendelkező tagjainak nem sajátjuk, érthetetlen. Mert egyszerűen biológiailag, szellemileg nem az egyén és társadalom fejlődését szolgálják, bármely ideológiai beállítottságú társadalomban, hanem a biológiai és szellemi romlás útját jelentik. Tekintettel arra, hogy ezen egyedek csak normális szexualitású szülőktől származhatnak, soha e sajátos igényű társadalmat nem tudnak létrehozni, csak élősködésre vannak ítéltetve. Sokkal célravezetőbb lenne kizárólag az ész eszközeivel élve, ezen egyének visszatérítésre egy racionális gondolkodó társadalomba.

  14. Lajoska

    Kedves Transindexes emberkék és kedves Zénó Tolerancia! Szóval az a baj, hogy egy katolikus érseknek, azt hiszem van joga ilyesmiről beszélni. Mi a baj azzal, hogy nem tetszik a liberalizmus? Igaza van, neki mindig igaza van..Ne kezdjetek felesleges szószaporításba a katolikus egyházzal szemben, mely az értékek és a tisztesség megörzője…Liberalizmus kell nektek?Gyakoroljátok csak nyugodtan, de ami igaz az igaz…Importálni Magyarországról sok mindent nem lehet, de a Jobbikot meg a Gárdát szívesen importálnám…A főpásztorokról nem is beszélve!Nem kell nekünk liberalizmus gyermekeim!

  15. niki

    Én is ott voltam amikor ez a beszéd elhagzott és azt éreztem, hogy milyen mély gondolatok , de ugyanakkor az is bennem volt, hogy ez sem fog eredményt, javulást kiváltani. Mindenkinek lehet egy véleménnye, de az biztos, hogy az Érseknek igaza volt, amikor tiltakozik az ellen, hogy különböző beteg együttlétet felemeljenek a család szintjére. A család: férfi és nő szeretet kapcsolata és nem más. Remélem nemzetünk ezt felismeri és nem csorbitja a jövőnket.

  16. komment

    Kedves Zénó, úgy látom, te sem vagy más, mint egy Transindexes, hivatásos fanyalgó. Ezeknek az a legfőbb szórakozásuk, hogy felületes információk alapján mindenbe beleütik az orrukat, aztán keresnek vagy létrehoznak egy fórumot, ahol kedvükre fanyaloghatnak. Ahelyett, hogy ők maguk szerveznének mondjuk egy százezreket megmozgató eseményt, na ugye, ez már sokkal nehezebb lenne. Az irigység beszél belőletek.
    Ami pedig az érsek szavait illeti: igaza van. Ha neked nincs ínyedre a katolikus egyház álláspontja, akkor inkább olyan rendezvényre járj, ahol rózsaszínű pávatollal a hátsódban feltűnés nélkül masírozhatsz, a csíksomlyói búcsút pedig nagy ívben kerüld el. Másodkézből szerzett információkon pedig ne csámcsogj, mert fogalmad sincs a valóságról.

  17. kesztió

    Én nagyon remélem, hogy az érsek készülékében van a hiba, nem a „nemzetében”.

    A képlet ugyanis nagyon egyszerű.

    Ha a magyarságnak immár a túlélés a legfőbb problémája, a felemelkedést nem a minőségi, hanem a mennyiségi gyarapodásban látja, valamint tényleg a drogosokon és a homoszexuálisokon (micsoda társítás, hö!) áll vagy bukik a „megmaradás”, akkor amúgy is dögrováson vagyunk már. Nem kicsit. Nagyon.

    Szerencsére nem az érsek úr, és még kevésbé a katolikus egyház kell hogy megmondja a tutit. És nemcsak ebben a kérdésben…

Válasz