RMDSZ TÁJÉKOZTATÓ – egy antológia-oldal

Néhány (sic!) jelzést tettem be mindannyiunk okulására. Szóval hogy RMDSZ-kommunikáció mesterfokon. A szerző nemcsak hogy totál érdektelenné tett egy nem teljesen érdektelen sajtájt, de újabb bizonyítékát adta annak, hogy lehet mechanikusan, demotiváltan, minden intellektuális érdek nélkül dolgozni Markó Bélának. Mert úgy tűnik, lehet. (Az alábbi szövegen egy vesszőt, egy sorközt sem változtattam)

RMDSZ TÁJÉKOZTATÓ

Kiadja és szerkeszti az RMDSZ Sajtóirodája
www.rmdsz.ro
2007. január 9. kedd
elhivbuk@rmdsz.ro
IV. évfolyam, 3476. szám

2007. a kihívások éve
Markó Béla szövetségi elnök éveleji sajtótájékoztatója Bukarestben

A 2007-es év prioritásait és elvárásait fogalmazta meg Markó Béla szövetségi elnök idei első sajtótájékoztatóján kedden, Bukarestben.

Az Európai Úniós (sic!) csatlakozás és az új parlamenti ülésszak kapcsán kifejtette: az RMDSZ rendhagyó évnek néz elébe, a szövetségnek, akárcsak a többi politikai pártnak, fel kell készülnie az uniós tagság kihívásaira, valamint az európai parlamenti választásokra. Az idén márciusban megrendezendő RMDSZ-kongresszuson pedig megvonják az elmúlt négy év mérlegét, és sor kerül a Szövetség alapszabályának (sic!) és programjának módosítására is: ez utóbbira egyébként az úniós (sic!) normákhoz való igazodást is szolgálja. Markó Béla hangsúlyozta, az országnak politikai és minőségi értelemben is európai pártokra van szüksége, amelyek képesek politikai és minőségi szempontból ellátni brüsszeli képviseletet, az RMDSZ ezért kiemelten támogatja hogy a fiatal, tehetséges politikusokat (sic!).

- Az RDMSZ már megkezdte a felkészülést az európai parlamenti választásokra – jelentette ki az elnök, közölve: a jelöltek január 15-éig nyújthatják be az erre vonatkozó dokumentumokat. Markó Béla leszögezte, az RMDSZ fiatal, jól felkészült, idegen nyelveket beszélő politikusokat kíván az Európai Parlamentbe juttatni, akik hasznos munkát végezhetnek, epíthetik a karrierjüket. A szövetségi elnök azért is hasznosnak vélte a kampány közeledtét, mert talán ez idő alatt a pártok félreteszik más természetű nézeteltéréseiket és vitáikat. A választás teszt minden politikai alakulat számára- szögezte le.

A 2007-es év legnagyobb kihívása ugyanakkor, hogy a lehető leghatékonyabban elni tudjunk az uniós forrásokkal, ehhez meglátásában a valós helyzetre építő stratégiák és projektekre van szükség. Markó Béla további prioritásként említette a tanügy és az egészségügy finanszírozását, valamint az erdélyi infrastruktúra fejlesztését. A kormányátalakítással kapcsolatban emlékeztetett: az RMDSZ már hónapok óta szorgalmazza a kormányzati struktúra felülvizsgálatát, az átalakításnak azonban nemcsak önmagáért kell bekövetkeznie, és ennek összhengben (sic!) kell lennie az új prioritásokkal, elvárásokkal és a koalíció programjával. Markó Béla kiemelte, elsődlegesnek tartja a decentralizáció kérdését is, amelyről értékelése szerint az utóbbi időben kevesen beszélnek. A kormánynak és a minisztériumoknak alárendelt dekoncentált (sic!) intézmények nagyrésze minél hamarabb át kell kerüljön a megyei tanácsok fennhatósága alá. Az RMDSZ elnöke a következő hónapokban konkrét eredményeket vár ebben az ügyben. Elmondta, a Szövetség kész tárgyalni miniszterelnök- helyettesi tisztségről (sic!), és a megbízott miniszterek kérdéséről is: az átalakítás egy egységes csomag, egy átfogó és bonyolult folyamat, beletartoznak úgy a leépítések, a minisztériumok számának csökkentése, de az is, hogy teljes értékű tárcát kapjanak az említett miniszterek. Markó Béla ugyanakkor felhívta a figyelmet arra, hogy egy átalakított kabinethez parlamenti többség szükséges, amivel most a koalíció nem rendelkezik. Újságírói kérdésre válaszolva kifejtette, sem az RMDSZ, sem ő személyesen nem ragaszkodik az államminiszteri tisztséghez, ha azonban ez megszűnik, más módot kell találni a miniszterelnök alkalmankénti helyettesítésére. Ugyancsak újságírói kérdésre Markó Béla elmondta, hogy RMDSZ-en kívüli civil szervezetek, egyesületek képviselői is jelenkezhetnek szövetség európai parlamenti listájára, ennek egyik előfeltétele az RMDSZ-tagság.

8 válasz: “RMDSZ TÁJÉKOZTATÓ – egy antológia-oldal”

  1. Replika

    Hozzászólásomat nem a rosszmájúság vezérelte, viszont jelen helyzetben érvényessé válik az a mindannyiunk számára jól ismert közmondás, hogy: “…más szemében a szálkát…”. Úgy vélem nem hagyhatjuk szó nélkül azt, hogy a fentebbi írásból az élcelődés hangját véltem felfedezni.
    Mintegy replikaként szétnéztem a trindex házatáján és érdekes dolgokat találtam. Az alábbiakban megosztom veletek, hátha sikerül szembenéznetek önmagatokkal.

    A http://webmester.transindex.ro/ oldalon a következőket fedeztem fel:

    “Külpolitikai hírek esetén ez a következő képen (sic!) alakul:” – következőképpen helyett!

    “IT hírek esetén ez a következő képen (sic!) alakul:” – következőképpen helyett!

    “Kis rutinnal meg tudod változtatni a doboz kinézetét is. Például Netscape-ben megnezheted (sic!) a legenerált kódot, vagyis a css definíciót. Aztán a css osztályokat a sajat (sic!) esztétikai szempontjaid szerint állíthatod be.”

    Ne meg égszen világos számomra, mi volt cikketek indíttatása, de sejtésem azt igazolja, hogy témaszegény napokon az ilyen és ehhez hasonló írások is megteszik!

  2. Replika

    Javítva!
    Nem egészen világos számomra, mi volt cikketek indíttatása, de sejtésem azt igazolja, hogy témaszegény napokon az ilyen és ehhez hasonló írások is megteszik!

  3. Zénó Tolerancia

    Tod Replika, én sokkal több hasonló hibát is találnék a Trindexen. A különbség, hogy a webmester nem akar indulni az EP választásokon és nem kell összeszedjen 200 ezer alárást. Ami ebben az RMDSZ hírlevélben van az csak egy példa a sok közül, amit felhozhattam volna.

    Mi volt a cikk indíttatása? Olyan isten Erósz, akinek a működése a polisz javára van.

  4. Replika

    Magasságos vagy! Aki felső fokon műveli az újságírást, helyesen ír! Semmi mentség és túlmagyarázás ez ellen! Remélem világos számotokra miről beszélek, részint én is a polisz javára.

  5. csacsa

    Szerintem, csak arról van szó, hogy a transindexhez az rmdsz-nek is köze van és,…. hogy ez ne tűnjön fel, ilyen kis ejnyebejnye baromságokkal szúrják ki az olvasók szemét, hogy látsszon: milyen kurva jó ez a transindex, objektív… megaszongya amit más nem mer… sóher duma és szemszúrás… nagy zsolt viselt dolgaihoz, botrányához miért is nem szóltatok kicsit súlyosabban, kicsit oknyomózósabban? üdv.

  6. Zénó Tolerancia

    Csacsa, üdvözöllek azok népes klubjában, akik megpróbálják megmondani mit tegyen a transindex. Kik ők, RMDSZ-esek vegyesen, a nemzet proletárjai, kikopott értelmiségiek és bölcs haldoklók. Nekem van egy ötletem azzal kapcsolatban mit tehetnél mondjuk te. No ereszd el a fantáziádat.

  7. Karesz

    “az RMDSZ ezért kiemelten támogatja hogy a fiatal, tehetséges politikusokat (sic!).”
    Szilveszterkor beszaladt a lányom a vendégekkel teli szobába (14 éves):”Apu apu gyere mert beszél Markó Béla a tévében”, erre mindenki: tényleg ,nahát,igazán? és így tovább mire a leányom:”Igen de most nem dadog” .Na erre mindenki betodult a Tv elé.Az egyik kissrác kb.12 éves:”persze promterről olvassa”.Valaki felnőtt megkérdezte hogy az mi?”Monitor”jött a válasz lentről.Na fogózz meg Markó.Ezeket etesd te meg az EUs marhaságaiddal.Nem tudom de 2007 valahogy optimistábbá tett és nem a csatlakozás vagy nemvárt örőkség szakadt rám.
    Ja és még valami a hűlyitésről:Csak Markó mondta akkor ha néztétek hogy:”Ezután nincsenek többet határontuli magyarok csak magyarok vannak…”stb.Felhőrdultünk hogy hát Ukrajna vagy Szerbia is csatlakozott vagy azok akik ott rekedtek nem számitanak? Az rmdsz honlapján olvashatod a szilveszteri beszédet de a fenti mondatot kihagyták belőle.Nocsak.Ki cenzúrázza a Nagyvezért?Vagy csak tömeges érzékcsalódás áldozatai lennénk mi magyarok?

  8. Lulu

    Huh…miert nem nezel utanna mennyi a fizuja a demotivalt, mechanikus RMDSZ-tajekoztato szerkesztojenek? Es mennyi a nagyvezernek? Hany szemelybol all az elnok ur sajtoirodaja? Van-e tapasztalata a szerencsetlen urgenek a “hathatos” Marko szovegek romanbol magyarra forditasaban, stilizalasaban? Esetleg mennyi ido allt a rendelkezesere, hogy az amugy is erdektelen blablat, igy hibaval teletuzdelve erdekesebbe tegye?

Válasz